onedaycharter sunset route4
En Mn

Ruta Sunset party

Polazak katamarana je sa plaže Movida. Uz prve taktove najvjećih svjetskih hitova i ispijanju najukusnijih koktela, plovimo ka otvorenom moru. Prolazimo pored ostrva, pravih primorskih mjesta sa pogledom, sa jedne strane na poluostrvo Luštica, a sa druge strane na mjesta koja krase obalu Herceg Novog. Dok prepoznatljivi bitovi Vas tjeraju na djuskanje, imate priliku da vidite i nestvarne prirodne ljepote. U prvih par minita tu je Ostrvo cveća, koje apsolutno opravdava svoj naziv. Veliki broj palmi, cvijeća, privatnih kuća odmah privlače pažnju,. Prva naselja na ovom području datiraju iz bronzanog doba, a sada je ovo mjesto skriveno od velikog broja turista i gužve.

onedaycharter sunset route10

Tokom nastavka plovidbe prolazimo pored ostrva na kome se nalazi manastir Gospa od Milosti. Brojne legende i priče su nastale na ovom ostrvu, a kada bismo ih sada nabrajali, mnogo strana teksta bismo napisali. Svakako,monahe je 1479.godine privukla magija i ljepota ostrva i od tada se ređaju predanja o ljepotama, misteriji i veri. Mi ćemo videti tu ljepotu na putu do našeg konačnog cilja.

Dok ispijate koktele videćete naselja: Krašići,Baošići, Kumbor i svako od tih mjesta krije svoje parče istorije i ljepote koje privlače turiste iz raznih djelova svijeta. Vrijedno je videti i novo ali prelepo mjesto Porto Novi koje iz godine u godinu je sve popularnije medju turistima jer svojom arhitekturom, osmišljenim sadržajem i elegancijom privlači pažnju najrazličitije publike.

onedaycharter sunset route3

Katamaran pristaje u luku Herceg Novi da ukrca putnike koji ne mogu da budu od starta žurke sa plaže Movida. O Herceg Novom ne treba pisati jer je svaka reč suvišna. Taj grad treba videti, osjetiti, pomirisati i probati. A mi ćemo imati najljepši pogled ka njemu – sa mora.

Plovidbu nastavljamo ka otvorenom moru prolazeći pored Rosa i plaže Žanjice. E tu je vreme za kupanje jer iskustvo kaže da je tu najljepše i najčistije more. Uranjanje u dubine pune morskih ljepota, dok bitovi ne prestaju, je nesvakidašnji doživljaj. Provodite se u moru, na katamaranu, pored DJ pulta, sa pogledom na Hrvatsku al i na pučinu koja stvara nevjerovatan doživljaj.

Naravno da tu nije kraj. Kada smo već blizu, moramo da obidjemo i čuveno ostrvo Mamula. Izmedju dva svjetska rata služilo je kao zloglasni zatvor ali je mnogo bitnija tvrdjava koju je sredinom 19.veka sagradio austrougarski general Lazar Mamula. Danas, možete videti kako se ostrvo pretvara u moderan, luksuzni kompleks ali njegovu istoriju niko ne može da oduzme.

onedaycharter sunset route8

Kada sunce polako zalazi iza horizonta, stvarate iskustvo, fotografije koje se ipak ne mogu opisati, Muzika je i dalje pojačana, žurka je u kulminaciji, a naš doživljaj postaje nevjerovatan.

onedaycharter sunset route7

Opet zastajemo u Herceg Novi. Na kratko. Povratak je već uz narandžaste i jarko crvene boje zalaska, light efekte sa katamarana i još jedan koktel u nizu. Vraćamo se na plažu Movida i zadovoljni, ispunjeni i puni novog iskustva, sa osmehom završavamo party plovidbu jednim od najljepših djelova primorja Crne Gore – zalivom Boka Kotorska.